Selecteer een pagina

Coming Out dag

11 oktober is in Nederland al sinds 2009 Coming Out dag (en al sinds 1988 in Amerika). En als dat een beetje onbekend klinkt, dan geeft dan aan dat hier nog zeker aandacht aan gegeven moet worden.

Maar ik zie je denken: ‘maar wat is dan het verschil met Pride en Roze Zaterdag?’

Pride en Roze Zaterdag zijn echte feestdagen waarbij het evenement de belangrijkste uiting is van het ‘vieren’. Maar Coming Out dag gaat veel meer over bewustzijn. Nog niet iedereen voelt zich vrij om zie kenbaar te maken als hoe hij/zij/hen zich voelen. En op deze dag zijn er veel organisatie die op deze dag de vlag hijsen of op een andere manier aandacht vragen voor de acceptatie van seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Nu is dit een dag dat we het graag laten zien, maar de kracht zit niet in het uithangbord, maar in de organisatie. Het draait erom dat we met het team zorgen dat we elkaars mening respecteren, maar ook elkaars voorkeur en geaardheid. Dat betekend vooral ruimte geven, mar soms ook elkaar erop aanspreken dat een grap uit de jaren ’90 niet meer helemaal kan.

Gelukkig hebben we geleerd: ‘als je ergens gênant over doet’; dan wordt het gênant. Dus maken we het een heel open onderwerp, wat normaal moet zijn. Ook het aanspreken en uitleggen waarom iets wel of niet kan. En gelukkig begrijpt iedereen dat dan ook.

Dat is teambuilding. Je moet je thuis voelen. En daar draait Coming Out dag om.

Coming Out day 1

Coming Out day blog

We build success for

Let’s start building your success.Feel free to contact us.

Justus Slaakweg
Leidsevaartweg 1
2106 NA Heemstede
+31 88 007 2600

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!