De Ramadan op de werkplek.

Vandaag is de start van het vasten tijdens de Ramadan. Tijdens deze periode vasten moslims van zonsopgang tot zonsondergang, waarbij er tussen de maaltijden geen voedsel of drinken wordt geconsumeerd.

Gisteravond, 10 maart is met de zonsondergang de Ramadan begonnen en vandaag is met zonsopgang het vasten begonnen. Het eindigt dinsdag 10 april met Eid-al-Fitr (Grote Feest of Suikerfeest).

Dit betekend dat collega’s of samenwerkingspartners mogelijk aan het vasten meedoen. Op de werkplek maken wij dit bespreekbaar zodat we onderling begrijpen hoe we daar het beste mee om kunnen gaan. Collega’s die meedoen aan de Ramadan zijn daar ook op de dag mee bezig en aandacht daarvoor of een keer vragen hoe het gaat is altijd fijn. Maar ook er om denken bij het halen van een rondje koffie. Er is ook kans dat de concentratie aan het einde van de dag iets minder is. Wij vinden het belangrijk dat onze managers daar dan rekening mee houden bij het inplannen van werkzaamheden en deadlines.

In een inclusieve werkomgeving voelen medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd, ongeacht hun achtergrond of culturele overtuigingen. Als werkgever vinden wij het belangrijk om een inclusief beleid te voeren, waarin diversiteit wordt omarmd en gevierd. Een belangrijk aspect van inclusiviteit is het bieden van flexibiliteit en begrip voor religieuze en culturele vieringen, zoals de Ramadan.

Gezegende Ramadan

Voor iedereen die meedoet aan de Ramadan: gezegende Ramadan.

Ramadan Kareem

Ramadan Kareem

We build success for

Let’s start building your success.Feel free to contact us.

Justus Slaakweg
Leidsevaartweg 1
2106 NA Heemstede
+31 88 007 2600

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!