Selecteer een pagina

Deze week heet ze Peter.

Wij hebben geen Peter.

En onze CEO/Managing director is ook geen vrouw. Maar we schrijven wel over de actie van Women Inc. ‘Mijn naam is Peter’. Want waar Women Inc. het over heeft gaat ons wel aan het hart.

Wat hebben we wel? Van de operationeel managers is 50% vrouw. Onze Finance/HR manager is vrouw. Daarmee hebben we 2 vrouwen in ons MT van vier man sterk.

We hebben gemiddeld een 60-40 verhouding tussen mannen en vrouwen over het gehele team. In gelijke functies. Met gelijke taken. Met gelijke kansen.  Met gelijke salarissen.  Al jaren geleden hebben we de salarissen gelijk getrokken om geen gender-gap te hebben.

Maar we zijn er nog niet: in onze top is de afspiegeling nog niet gelijk. Dat is niet omdat we het niet willen. En we zeggen ook niet dat het niet kan. We zijn op weg en doen hard ons best, maar we zijn er nog niet. Dus is dit bericht geen klopje op de borst, maar een belofte: we zijn onderweg.

Mijn moeder was een werkende moeder terwijl mijn vader werkte en studeerde. En in de jaren ’80 kreeg ik op het schoolplein dan veel vragen: ‘werkt je moeder’? Dat was toen nog niet zo gewoon. En zeker niet als je vader er ook nog gewoon was en je ouders nog gewoon getrouwd waren (scheiden was toen trouwens ook nog iets heel bijzonders). Mijn doel is dat ik de laatste generatie ben die zich op het schoolplein hier ongemakkelijk bij heeft gevoeld. In mijn carrière heb ik meerdere vrouwelijke managers gehad, en dat is prima bevallen. Wij zijn er nog niet: en zovelen met ons. Maar wij onderschrijven het doel van de Women Inc ‘mijn naam is Peter’ actie’: meer vrouwen aan de top.

^Justus

Ze heet deze week Peter om aandacht te vragen voor het volgende: er zijn in Nederland meer CEO’s die Peter heten dan CEO’s die vrouw zijn. Zo’n gebrek aan diversiteit in de top zou niet moeten bestaan. Zo zijn o.a. vrouwen sterk ondervertegenwoordigd in besluitvormende posities, terwijl bewezen is dat diversiteit in de top winst oplevert. Dit moet anders! Daarom roep ik alle vrouwen binnen mijn netwerk op om zich hierover uit te spreken. Vrouwen veranderen hun voornaam deze week op LinkedIn naar Peter om dit zichtbaar te maken.. Meer info over deze campagne van WOMEN Inc. en BrandedU lees je via www.mijnnaamispeter.nl

We build success for

Let’s start building your success.Feel free to contact us.

Justus Slaakweg
Leidsevaartweg 1
2106 NA Heemstede
+31 88 007 2600

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!