Selecteer een pagina

Internationale vrouwendag 2022: 3 redenen waarom diversiteit op de werkplek een verbetering is.

8 maart 2022, Internationale Vrouwendag.

 
Op Internationale Vrouwendag nét als iedere andere dag trots op alle vrouwen binnen NewArmstrong. Er is géén goede reden om géén vrouwen in je bedrijf te hebben. We zijn gelijkwaardig, maar denken en doen niet altijd hetzelfde. En dat is juist waarom het goed is. We waarderen de balans die ze brengen, we komen tot betere reflecties in besluitvorming, ze geven tegenwicht in de afweging van risico’s. 
  1. Vrouwen zorgen voor een betere samenhang in teams: ze hebben een andere antenne voor de sociale structuur en de gevoelens in teams. Door daar met andere vragen en een andere toon mee om te gaan werken teams beter samen. Het verbetert productiviteit, laat ons nieuwe perspectieven en inzichten zien en zorgt voor stressbestendige teams. Het verbeterd ook de samenwerking, behoud van medewerkers, creativiteit en samenwerking. Die verbetering zit er vooral in dat we letterlijk soms iets van de andere kant kunnen bekijken waardoor we obstakels sneller kunnen overwinnen en veranderingen sneller kunnen verwerken.
  2. Vrouwen op leidinggevende posities zijn flexibeler in veranderingen en nemen minder risico. In een onderzoek van Harvard Business Review hebben ze geanalyseerd hoe de strategie is veranderd nadat vrouwen op leidinggevende posities zijn geplaats. Het resultaat: ze stonden meer open voor verandering en waren minder gevoelig voor risicovolle operaties.
  3. Organisaties met vrouwen aan in de teams en het management trekken meer  talent aan en hebben een sterkere reputatie. “In de dynamiek van onze hedendaagse werkomgeving zien meer organsiaties dat het écht nodig is om een diverse vorm van samenwerken en leiderschap op de werkvloer te hebben om alle soorten talent aan te trekken en te behouden” volgens Kathryn Bishop van het Oxford Women’s Leadership Programme. De jongere generaties wegen dit af als een belangrijke factor in de keuze wel of niet voor een bedrijf te willen werken: 76% zegt dit mee te wegen, waarbij het accent ligt op vrouwelijke millenials. Doordat de reputatie versterkt worden is het weer mogelijk meer talent aan te trekken en zo ontstaat een opwaartse spiraal die een positief rendement op de investering hierin oplevert op strategisch, tactisch en operationeel vlak.

De vragen van klanten kunnen we vanuit verschillende perspectieven benaderen en we kunnen antwoorden geven die een goede afspiegeling zijn van de perceptie van de consument. En medewerkers kunnen beter samenwerken en zien meer kansen om nieuwe perspectieven te ontdekken. Er is géén goede reden om géén vrouwen in je bedrijf te hebben.

 
Dus óók op deze Internationale Vrouwendag: we zijn trots op jullie!
Truusja
Marianne
Alisha
Barbara
Marie Antoinette
Ingrid
Loes
Anne Karlijn
Yasmin
Tania
Adela
Novita
Lot
Nese
Sophia
 ^Justus Slaakweg
vrouwendag 2022 NewArmstrong

We build success for

Let’s start building your success.Feel free to contact us.

Justus Slaakweg
Leidsevaartweg 1
2106 NA Heemstede
+31 88 007 2600

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!