Selecteer een pagina

Optimale dataveiligheid met Microsoft Azure

In Januari heeft NewArmstrong de overgang van een fysieke server naar Microsoft Azure afgerond. Om voor onze klanten, met name de klanten waar NewArmstrong het databeheer voor verzorgd, optimale beveiliging en toegankelijkheid te bieden maken we gebruik van 2 cloudservices:

  • Microsoft Azure voor onze security en als platform voor de Microsoft-applicaties
  • De Autodesk Construction Cloud voor de data-opslag van projecten en het samenwerken in de cloud met klanten en samenwerkingspartners.

Het projectmanagement; de IT services voor de overgang naar Azure; en de implementatie van de Autodesk Construction Cloud (reeds in 2022) zijn verzorgd door onze IT-service provider CAD & Company.

Datamigratie

Deze overgang is gestart in Oktober met de voorbereiding van de datamigratie van de server naar Sharepoint en de Autodesk Construction Cloud. In een periode van 2 maanden is aan alle vereisten voor de hardware voldaan: een upgrade van de Firewall naar de nieuwste standaarden en zijn alle computers geüpgraded naar Windows 11.

In de maand November zijn alle datakoppelingen omgezet en is de niet-project data gemigreerd. Vanaf december is het projectarchief gemigreerd naar de ACC (Autodesk Construction Cloud). Het afgelopen jaar zijn alle nieuw gestarte projecten al gestart vanaf de ACC.

Autodesk Construction Cloud

Autodesk Construction Cloud (ACC) is een cloudgebaseerd platform dat bouwteams in staat stelt om workflows, teams en gegevens te verbinden in elke fase van de bouw. Het platform biedt een verzameling van applicaties en diensten om in de cloud samen te werken, gedurende alle fasen van een bouwproject.

Het platform biedt een gemeenschappelijke dataomgeving, Autodesk Docs, van waaruit  NewArmstrong met bouwteams informatie real-time deelt en iedereen altijd en overal met de laatste projectdata werkt. Het platform is de spil worden van het hele bouw- en beheertraject van BIM-projecten.

Mr. Green Ontwerpmodel

Op dit moment hebben we voor een aantal multinationals al meer dan 800.000 m2 aan oppervlak in BIM modellen in de Autodesk Construction Cloud in beheer. Voor sommige projecten en klanten met meer dan 200 samenwerkingpartners: een oplossing met rollenbeheer, rechtenbeheer en workflows is dan noodzakelijk. In een aparte blog zijn we ingegaan op de voordelen van de Autodesk Construction Cloud.

Microsoft Azure

De volgende argumenten hebben een rol gespeeld in de overweging om de stap naar Microsoft Azure te maken:

Beveiliging:

Microsoft Azure heeft een sterke focus op beveiliging en heeft meerdere certificeringen behaald. Het platform biedt eenvoudige, gebruiksvriendelijke services voor betere bescherming, zoals meervoudige verificatie en vereisten aan wachtwoorden. Het biedt geavanceerde beveiligingsfuncties en -tools om bedrijven te beschermen tegen cyberaanvallen en gegevensverlies.

Dit is vooral belangrijk voor middelgrote bedrijven die vaak niet over de middelen beschikken om hun eigen beveiligingsinfrastructuur te bouwen en te onderhouden. In dit geval betekend dit voor alle medewerkers en devices bijvoorbeeld standaard tweetrapsverificatie.

Schaalbaarheid:

Azure is zeer schaalbaar en maakt het eenvoudig om rekenkracht omhoog of omlaag te schalen met niets meer dan een klik op een knop. Bedrijven hebben de flexibiliteit om alleen te betalen voor wat ze gebruiken.

Beschikbaarheid:

Wanneer we de SLA van Azure bekijken, zien we dat de uptime-garantie 99,95% is. In realtime uren betekent dit dat we over een heel jaar ongeveer 4,5 uur downtime kunt verwachten. Vergelijkbare services van concurrerende merken of on-premise oplossingen bieden uptime-percentages van 98%, 95% en soms 90% voor dezelfde prijs als Azure.

Kosten:

Dankzij Azure’s ‘pay-as-you-go-prijzen’ kunnen bedrijven we ons IT-budget beter beheren door alleen in te kopen als ze het nodig hebben.

Bovendien stelt de Cloud omgeving bedrijven in staat om zowel klantapplicaties als interne apps in de Cloud te lanceren, wat bespaart op IT-infrastructuurkosten en tegelijkertijd de hardware- en onderhoudslasten voor intern IT-beheer vermindert. In de wetenschap dat wij voor sommige klanten databeheer verzorgen waar meer dan 200 personen toegang tot moeten hebben is schaalbaarheid een belangrijk argument.

In het kort, Microsoft Azure biedt NewArmstrong de volgende voordelen:

  • Geen investering in (server) hardware
  • Alleen betalen naar gebruik
  • Extreem flexibel en schaalbaar
  • Meeliften op technologische ontwikkelingen
  • Continu beschikken over nieuwste security functionaliteiten
  • Ongekende mogelijkheden voor het automatiseren van processen
Microsoft Azure

We build success for

Let’s start building your success.Feel free to contact us.

Justus Slaakweg
Leidsevaartweg 1
2106 NA Heemstede
+31 88 007 2600

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!