Selecteer een pagina

Case study
Leonidas

ProjectmanagementLeonidas

Concept

Een presentatie waar het product voorop staat en waar het product onder de juiste omstandigheden goed blijft. Dat is de essentie van foodretail en het uitgangspunt voor de uitvoering van het Leonidas kiosk in de markthal in Rotterdam.

De Markthal is de eerste overdekte markvloer in Nederland: goed en lekker eten onder een heel grote boog.

Markthal

De Markthal is een foodcourt in het opvallende gebouw met gebogen dak. Binnen het foodcourt zijn verschillende kiosken waar de ondernemers hun producten aanbieden, er is centrale zitgelegenheid.

Ontwerp 

In het ontwerp is de formule van Leonidas duidelijk herkenbaar. Grote koelvtrines met helderre lampen zorgen ervoor dat het product centraal staat.  De Lay Out en het meubelontwerp moet voldoen aan de eisen van een goede presentatie, maar ook aan ergonomie en arbo.

Voor de presentatie van chocolade is de techniek erg belangrijk.

Het licht is bepalend voor de beleving van het product. Er zijn armaturen gekozen met de juiste lichtkleur- en intensiteit om de producten goed uit te laten komen. 

Techniek

Maar het belangrijkste onderdeel is wellicht de koeltechniek:  chocolade is enn gevoelig product. Leg het in de volle zon en er blijft niets van over. Maar bewaar het te koud of te vochtig en het verlies ook zijn aantrekkingskracht. 

De ideale bewaartemperatuur is tussen 10  en 18 graden. In de zomer zal de koeling dus voldoende vermogen moeten hebben om bij intensief gebruik toch terug te koelen naar dit temperatuurbereik.

Ook moet hiet niet te koud of te vochtig zijn: Als het te ver afkoelt zal de structuur veranderen, als het te snel afkoelt ontstaat condens. Chocolade is een gevoelig product en de installaties moeten daar op aangepast zijn.

 

Strong
in tasteful design.

Projectmanagement

Het bouwproces moet in een Operationeel Shopping Mall plaatsvinden. Om de juiste vergunningen en goedkeuringen te krijgen is NewArmstrong ook contactpersoon voor Huurder en Verhuurder. Om de locatie op tijd te openen hebben we de overallplanning en bouwplanning opgesteld en bewaakt.

Vanuit het projectmanagement hebben we ook de selectie van partijen, aanbesteding en inkoop, contractmanagement, kostenbewaking en uitvoeringscontrole verzorgd.

Door vooraf een heldere tekeningset te maken die als basis dient voor de prijsvorming zorgen we ervoor dat de offertes goed zijn, de afspraken over de uit te voeren werkzaamheden helder en sluitend zijn en de risico’s geminimaliseerd worden.

Gamestate design flagship

Interesting facts

Oppervlak

Max. temperatuur

Verdiepingen

Project Gallery

Related projects

Want your Business to Take Off?Feel free to contact us.

Justus Slaakweg
Leidsevaartweg 1
2106 NA Heemstede
+31 88 007 2600

Justus bw

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!