Selecteer een pagina

Case study
Hotel Corendon

ProjectHotel Corendon Village

In 2018 is het oude Sony hoofdkantoor bij Schiphol Rijk omgebouwd tot Hotel Corendon Village. Hierbij hebben wij met de detachering van een tekenaar en werkvoorbereider een bijdrage geleverd aan het tijdig realiseren van de transformatie. 

Om de transformatie te realiseren is met een gedetailleerd sloopplan het gebouw gestript tot casco en vervolgens op basis van de nieuwe tekeningen opnieuw opgebouwd. 

 

Boeing 747

Een onderdeel van de transormatie dat breed uitgemeten is in het nieuws is de verplaatsing van de Boeing 747 naar het Corendon Village. Deze 747, een oud KLM toestel ( de 747-000 City of Bangkok), is in de huiskleuren van Corendon gespoten en vervolgens via een route over snelwegen en door weilanden vanaf Schiphol naar het terrein van de Corendon village getransporteerd. Als eye-acatcher is dit het hoogtepunt vna het Corendon village geworden.

Strong
in delivering the smart solution.

Transformatie

 

De transformatie van kantoor naar hotel is door binnen het stramien van het kantoorpand niet ingewikkeld, maar om de grote kantoortuinen naar hotelkamers om te vormen was een sloop tot op casco wel noodzakelijk.

De kantoorverdiepingen zijn getransformeerd tot de hotelkamers, de algemene ruimtes zijn omgevormd tot bar-restaurant en welnesscentrum/spa.

 

Boeing

 De Boeing 747-000 heeft een spanwijdte van 64.44 meter en een hoogte van 19.4 meter. De Lengte is 70 meter. Het vliegtuig heeft meer dan 15 jaar non-stop gevlogen en in die tijd circa 6 miljoen passagiers getransporteerd.  

Om bij het hotel van Corendon village te komen is een aanzienlijke weg afgelegd. Het is getransporteerd over verschillende weilanden en het is de A9 gepasseerd, waarbij de snelweg korte tijd is afgesloten door Rijkswaterstaat om het transport mogelijk te maken.

 

 

 

 

Village Hotel Spa scaled

Interesting facts

kamers

gebouwen

restaurants

Project Gallery

Related projects

Sorry, No posts.

Want your Business to Take Off?Feel free to contact us.

Justus Slaakweg
Leidsevaartweg 1
2106 NA Heemstede
+31 88 007 2600

Justus bw

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!