Case study
Nanny’s

ProjectNanny's

In de Mall Of The Netherlands is een nieuw bijzonder concept ‘Nanny’s’ : een speelplek met intensieve begeleiding (max 7 kinderen per begeleider) en een hoge activatiegraad bij het spelen.

De oplossing van een standaard binnenspeeltuin past niet bij dit concept waar kinderen kort vermaakt worden onder begeleiding en daarna weer verder gaan shoppen of uit eten gaan. De ‘standaard’ speeltoestellen pasten ook niet bij dit concept, dus de vraag was om een concept te ontwikkelen. Na verschillende ontwerpstudies hebben we in samenwerking met de bouwer van speeltoestellen dit vormgegeven.

Het doel is om de fantasie en speelzin te prikkelen maar ook een harmonieuze omgeving te realiseren waarin kinderen vermaakt kunnen worden zonder overprikkeld te worden.

Dit hebben we gedaan door een eenvoudige geometrische vormentaal met harmoniserende kleuren in een overzichtelijke lay out. Om de veiligheid van de kinderen te waarborgen is de ruimte niet vrij toegankelijk. Ons bubblegum ontwerp voor het hekwerk maakt de afsluiting onderdeel van het ontwerp. Na binnenkomst is de ontvangstruimte en de registratie, na registratie worden de kinderen naar binnen gelaten.

We hebben heel actieve en rustiger speelzones afgewisseld zodat kinderen gevarieerd kunnen spelen. De lage activiteiten hebben we in het voorstel gedeelte getekend, de hogere achterin zodat er een goede oriëntatie is. Met poorten in deze eenvoudige vormentaal hebben we de verschillende speelzones gescheiden.

Op deze manier hebben we een nieuw speelconcept vertaald naar een interieur dat recht doet aan het kwaliteitsniveau van de Mall of the Netherlands en de bestemming binnen de Mall.

Strong
in delivering
on time.

NewArmstrong heeft hier de rol van architect en projectmanager vervuld: naast het ontwerp hebben we de toetsing aan het bouwbesluit en bouwvergunning verzorgd.

In de bouwvoorbereiding hebben we met onze 3d scan ( 3d inmeting) de locatie opgemeten zodat de leverancier van de speeltoestellen garantie had dat de toestellen passend gemonteerd konden worden.

Het gehele project hebben we uitgewerkt tot een Technisch Ontwerp en in een aanbesteding bij 3 partijen neergelegd. Uiteindelijk is met snelheid en kwaliteit als belangrijke selectiecriteria een aannemer gekozen.

Namens de opdrachtgever (URW) hebben we als projectmanager het kostenmanagement, meer- en minderwerk en de kwaliteitscontrole uitgevoerd.

Nanny's

Interesting facts

Tekeningen in TO-set

Oppervlakte VVO

maanden doorlooptijd

Project Gallery

Related projects

Want your Business to Take Off?Feel free to contact us.

Justus Slaakweg
Leidsevaartweg 1
2106 NA Heemstede
+31 88 007 2600

Justus bw

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!