Selecteer een pagina

Case study
Purdey

ProjectPurdey

In the Mall of the Netherlands heeft Purdey een diepe winkel met een shopfront dat niet haaks op de winkel staat. Met de positie van Purdey in de Mall of the Netherlands is deze locatie een Flagship in het portfolio van Purdey.

De look & feel van Purdey is klassiek en tijdloos. Na een aantal ontwerpstudies is deze look & feel is door NewArmstrong vertaald op een wijze die recht doet aan Purdey en aan de hedendaagse stijl van Mall of the Netherlands. Gezien de korte bouwtijd en de 7 meter hoge gevel was het noodzakelijk om deze winkel tot op een niveau uit te werken dat op basis van tekening al de bouwvoorbereiding kon starten.

De uitdaging van de niet haakse gevel is opgelost door te kiezen voor een shopfront met een centrale toegang en twee etalages. Hierdoor loopt de consument bij binnenkomst richting de adviescounter.

De 7 meter hoge gevel is opgebouwd met stalen profielen in hoogglans gelakt. Tussen de flenzen is hardsteen geplaatst. De 5 meter hoge ruiten zijn omkaderd met eikenhout. Boven de ruiten zijn matte zwart stalen dekplaten gemonteerd.

Het eikenhout komt in het interieur terug in de vloer, met witte wanden en een wit plafond dat los is gehouden van de wanden. Boven de verlichtingslijn is het plafond zwart gespoten. Armaturen en meubilair zijn zwart.

Als een consument de winkel in komt wordt deze vanachter de kassa net voor het midden van de winkel direct opgemerkt. De klant kan hierbij zelf rond gaan kijken of kiezen om geholpen te worden. De paskamers zijn achterin in een apart gebied geplaatst zodat passen kan plaatsvinden zonder ‘bekeken te worden’.

Strong
in delivering
on time.

De technische detaillering van Purdey hebben we afgestemd met de huisaannemer van Purdey zodat de details voldeden aan ‘mooi, maakbaar en binnen budget’.

Door onze 3Dscan (digitale 3D inmeting) van de winkel vantevoren konden de bestellingen voor gevelstaal, installaties en overige materialen geplaatst worden. Met de juiste engineering en heldere tekeningen verloopt een bouw zonder problemen en meerwerken.

Het ontwerp van deze Purdey is een klassiek voorbeeld van retaildesign: een winkel die werkt.

NewArmstrong heeft hier, naast de rol van architect voor ontwerp en tekenwerk, ook de constructieve uitwerking en de bouwvergunning en vergunningsaanvraag verzorgd.

MotN 059

Interesting facts

Gevelhoogte in meters

Gevelbreedte in meters

Staal in kg

Project Gallery

Related projects

Want your Business to Take Off?Feel free to contact us.

Justus Slaakweg
Leidsevaartweg 1
2106 NA Heemstede
+31 88 007 2600

Justus bw

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!