Selecteer een pagina

Gamestate Gent: een eyecatcher van een arcadehal!

Vrijdag 8 december 2023 is Gamestate Gent feestelijk geopend. Gamestate is een Het is gevestigd aan de Korenmarkt in Gent, temidden van het uitgaansgebied. De entree is op de Begane Grond met de arcadehal in de kelder.

Gamestate Gent entree opening

De Gamestate speelhallen zijn onderdeel van de Nederlandse Veltmeijer Group. Het familiebedrijf begon zeventig jaar geleden in Sittard met de exploitatie van jukeboxen en flipperkasten. Later kwamen daar speelhallen bij, onder meer ook in de vakantieparken van Center Parcs. Met het concept van Gamestate richt de Veltmeijer Group zich op de volwassen consument die de arcadehal nog kent vanuit zijn jeugd en op de jongere doelgroep die gamen als een sociale ervaring ziet.

Eye-catcher leidt naar de arcadehal

Om met de beperkte zichtbaarheid van de entree voldoende de aandacht naar de kelder te trekken is de entree voorzien van een groot scherm en led-lichtlijnen die met een vals perspectief de suggestie van diepte geven en zo de blik van consumenten naar beneden leiden.

Gamestate Gent entree concept interieurontwerp

Uitwerking concept Gamestate

In de uitwerking was de uitdaging met name om de verlichte plafondeilanden óm de bestaande klimaatinstallatie heen te ontwerpen. Als de klimaatinstallatie aangepast zou moeten worden zou nog een aparte milieuvergunning benodigd zijn om die te ontgassen, dus is besloten om de volledige installatie intact te laten.

Gamestate Gent ontwerp vergunnign tekenwerk Arcadehal

NewArmstrong heeft hier de inmeting (3d scan), bouwkundige opname, het ontwerp (op basis van een concept van Jora Vision), de vergunning en het Technisch Ontwerp gemaakt. Het ontwerp en de uitwerking tot Technisch Ontwerp is 2e helft 2022 al gedaan, echter het vergunningtraject in België heeft nog ruim driekwart jaar in beslag genomen.

 

Vergunning

Dit had met name te maken met de classificatie “lunapark’, waardoor er speciale eisen werden gesteld aan de milieuvergunning. Onder meer het waterverbruik, elektraverbruik en koel- en warmtelast moesten daarbij gedetailleerd worden opgegeven.

De Gemeente Gent wilde geen risico wilde aangaande bezwaren tijdens het uithangen van de vergunning. Om die  reden is vóóraf een omgevingsonderzoek ingesteld waarbij omwonenden/buren werden ingelicht over de plannen en hun zienswijze konden indienen. Dit omdat in de omliggende bebouwing op de hoger gelegen verdiepingen ook appartementen zijn en die anders bezwaar zouden kunnen maken tegen de ruime openingstijden.

Gamestate Gent interieur

Na het omgevingsonderzoek en het uithangen van de vergunning is dit voorjaar de vergunning verleend en is de bouw gestart.

 

Gamestate Gent design vergunningen tekenwerk

We build success for

Let’s start building your success.Feel free to contact us.

Justus Slaakweg
Leidsevaartweg 1
2106 NA Heemstede
+31 88 007 2600

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!