Selecteer een pagina

Case study
Albert Heijn

Case study
Albert Heijn

Case study
Albert Heijn

ProjectAlbert Heijn

​Al meer dan vijfentwintig jaar levert NewArmstrong ontwerpen en engineering voor Albert Heijn. We nemen regelmatig deel aan Pressure Cookers en brainstormsessies om speciale winkels van Albert Heijn en AH XL te ontwerpen.

Voor de ontwerpen werken we samen met de afdeling Albert Heijn Format. Wij hebben bijgedragen aan de overall Albert Heijn formule, de AH XL en AH Urban formules.

Onze adviesdiensten en ontwerpen variëren van volumestudies tot het adviseren van ontwikkelaars in de schetsontwerpfase tot de winkelinrichting, inclusief de productplaatsing over de werkvloer (Warenindeling).

Albert Heijn heeft een strategie om in tien dagen tijd winkels te verbouwen. Dit is gebaseerd op de overtuiging dat wanneer een shopper de wekelijkse boodschappen meer dan twee keer in een andere supermarkt moet doen, de winkel marktaandeel zal verliezen. Als gevolg van dit tiendaagse proces moet onze engineering zeer nauwkeurig zijn. We hebben een voorbereidingsfase waarin we de winkel ontwerpen, de tekeningen maken en het onderzoek doen naar alle mogelijke zaken tijdens de bouw.

Het project begint met een opname en een 3Dscan (3D Inmeting). Deze scan vertalen we in een as-build 3D model, dat de basis zal vormen voor ons ontwerp, zodat we er zeker van kunnen zijn dat de winkelinrichting zal passen.

We onderzoeken het vastgoed, de bouwkundige structuur, de vloeren en de installaties. We rapporteren in detail wat er veranderd moet worden en integreren dit in onze ontwerpmodellen. We zorgen ervoor dat het hele bouwkundige dossier in lijn is met alle bouwkundige veranderingen.

Het bouwteam stelt met onze input een een plan op voor de verbouwing van de winkel in 10 dagen. Ook de manier van slopen, de toegang van sloopapparatuur en de vloerbelasting tijdens de sloop worden in dit uitvoeringsschema meegenomen. Er wordt geen enkel risico over het hoofd gezien om ervoor te zorgen dat de termijn van tien dagen haalbaar is.

Strong
in delivering
on time.

Onderdeel van onze engineering is tekenen en indienen van bouwvergunningen in voor meer dan 50 winkels per jaar. In de meeste grotere steden in Nederland hebben we al eens eerder een aanvraag ingediend, waardoor we de lokale situatie kennen en de lokale regelgeving kennen.

Met deze kennis ontwikkelen we gevelontwerpen, reclameontwerpen en stellen we constructieve dossiers samen waarvan we het vertrouwen hebben dat ze door de het bevoegd gezag worden aanvaard.

We houden de planning in de gaten om er zeker van te zijn dat het ontwerp op tijd klaar is. We moeten de bouwvergunningen aanvragen met nog voldoende tijd om ervoor te zorgen dat de bouwvergunning wordt verleend voordat de bouw zal starten, zelfs als de aanvraagperiode voor de vergunning wordt verlengd.

Albert Heijn retaildesign

Interesting facts

Winkels per jaar

weken ontwerp

dagen verbouwingstijd

Related projects

Want your design to go skyhigh? Let's talk!

Marie Antoinette Vrijbloed
Operational manager Design
Leidsevaartweg 1
2106 NA Heemstede
+31 88 007 2600

Marie Antoinette BW

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!