Selecteer een pagina

Case study
Sligro

ProjectSligro

Sligro is een horecagroothandel en -dienstverlener, opgericht door de in 1935 geboren Fries Abel Slippens. Het bedrijf is onderdeel van de beursgenoteerde onderneming Sligro Food Group. Het hoofdkantoor is gevestigd in Veghel.
Sligro vestigingen bedienen met name de horeca en hotellerie in afhaalvestigingen of in bezorgservice.

Het bedrijf is gestart als ‘Slippen Groothandel in koloniale waren’ met als productgroepen naast margarine uit eigen productie ook suiker, rijst, zuidvruchten en specerijen.

In 1961 is de eerste Sligro Zelfbedieningsgroothandel geopend. Dit vormde de basis, vanaf de jaren ’70 zijn er meer dan 100 overnames verricht die hebben geleid tot het huidige netwerk van Sligrovestigingen in Nederland.

Sligro heeft deelnames in de toeleveranciers voor de verse producten als de slagerij, poelier, vis en zeevruchten, groentesnijderij.

Formule

In 2017 is de Sligro 3 formule ontwikkeld en sinds 2018 is NewArmstrong verantwoordelijk voor modellen en tekenwerk voor de verbouwingen van de 2.0 formule naar de 3.0 formule.

Hiervoor hebben we een aantal BluePrint layouts owtwikkeld die de basis vormen voor de indeling. Ook hebben we samen met het Sligro team een standaard proces ontwikkeld om grip te houden op de doorlooptijd van de projecten en ontwerpfasen.

Wij maken de modellen en tekeningen voor Sligro in Autodesk Revit , de modellen staand in de Autodesk Construction Cloud en we clashen en rapporteren de clashes in BimCollab.

 

Strong
in delivering
on time.

Intelligente ontwerpmodellen door BIM

NewArmstrong heeft hiervoor de Revit-bibliotheek ontwikkeld. Het 3d model wordt veelvuldig gebruikt in het ontwerpproces om virtueel door de vestiging te lopen.

Hier zijn bijvoorbeeld alle koelmeubels zodanig ontwikkeld dat na het afronden van het tekenwerk de gegevens benodigd voor de offertes van de koelleverancier direct vanuit de gegevens van tekening gemaakt kunnen worden.

De modellen worden volledig uitgewerkt in BIM, inclusief de data voor de warenindeling en productoverzichten die uit het model volgen. Ook worden alle fasen voor de verbouwing in het model verwerkt.

Tijdens het ontwerpproces worden de modellen op vaste momenten geclashed alle door de suppliers toegevoegde informatie te beoordelen. Daarmee halen we potentiele bouwfouten uit de modellen zodat er minder fouten tijdens de uitvoering ontstaan. 

Naast het 3d model worden ook 2d-tekeningen vervaardigd, onder meer voor de vergunningen.

BIM model Sligro

Interesting facts

Locaties ontworpen en getekend

Gemiddelde locatie in vierkante meter

Gemiddelde schap in vierkante meter

Project Gallery

Related projects

Want your Business to Take Off?Feel free to contact us.

Rene Bos

Architect
Leidsevaartweg 1
2106 NA Heemstede
+31 622 40 97 90

Rene Bos BW

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!