Selecteer een pagina

Project
Burberry

ProjectBurberry PC Hooftstraat

In de PC Hooftstraat in Amsterdam, de ideale plek voor ‘luxury shopping’, is een nieuwe Burberry Flagshipstore geopend. Het pand heeft een monumentaal karakter, maar alleen de gevel is monument. 

Burberry concept

Het nieuwe Burberry concept is ontwikkeld om de positionering in het luxury segment te versterken. In het concept worden glimmende metalen meubels gecontrasteerd met zachte houten vloer. Met witte wanden, veel spiegels en in de wanden opgenomen meubilair straalt het licht en ruimte uit.

 

 

Met het vlakke witte plafond met zwarte koven waarin alle installaties zijn weggewerkt is dit een concept waarbij het interieur een rustige backdrop is en de collectie er uit springt. Voor de scherpe observant zijn er in de kleurstelling kleine verwijzingen naar de Burberry check. De kleuren wit, zwarte, beige en rood zijn misschien wel hét kenmerk van Burberry. 

.

Strong
in delivering the soft touch..

Ontwerp om de collectie te versterken.

Om dit beeld van de rustige backdrop voor de collectie te realiseren is het belangrijk om alle installaties goed weg te kunnen werken. De uitdaging van dit project zat in het ontbreken van duidelijke tekeningen van de bestaande situatie. Echter liet de tijdlijn niet toe om éérst te slopen en daarna te ontwerpen. 

Om die reden is er eerst een ontwerp gemaakt zodat dat door de opdrachtgever goedgekeurd kon worden en in de vergunningprocedure gezet kon worden.

Direct na sloop hebben we een 3d scan gemaakt (met de Faro Geoslam). De point cloud hebben we over het ontwerp o gelegd om naar Burberry aan te geven waar knelpunten in het maatwerkmeubilair zouden ontstaan. Op basis daarvan is het interieur aangepast vóórdat het in productie ging. Op die manier hebben we het optimale resultaat bereikt: een korte doorlooptijd en een technische uitwerking die recht doet aan concept én budget.

Deze prachtige winkel is gebouwd door ToBuild.

Burberry wandmeubels

Interesting facts

oppervlak in m2

Verdiepingen

weken doorlooptijd

Project Gallery

Related projects

Want your Business to Take Off?Feel free to contact us.

Justus Slaakweg
Leidsevaartweg 1
2106 NA Heemstede
+31 88 007 2600

Justus bw

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!