Selecteer een pagina

Case study
Decathlon

ProjectTransformatie van de Rijnhal tot Decathlon

De Rijnhal is in de jaren 70 gebouwd als grote sporthal in een laat-moderne stijl. Het gebouw is een koepelvormige betonconstructie met grote vrij overspanning. Tot in de jaren ’70 is de sporthal gebruikt voor verschillende sporten als springpaardensport, zaalvoetbal en vechstporten.

Nadat het als evenementlocatie en sporthal niet meer gebruikt wordt is het in 2016 grondig gerenoveerd om geschikt te maken voor de huisvesting van Decathlon.

Strong
in making structures work.

Decathlon is een van oorsprong Franse producent en retailer voor sportkleding en attributen. Decathlon verkoopt zowel de bekende sportkledingmerken als een groot deel eigen merken. De eigen merken ontwikkelen en ontwerpen ze zelf. Door leveranciers en fabrieken in dat segment over te nemen hebben de ze kennis en ervaring voor het ontwikkelen hiervan in huis gehaald en kunnen ze goede kwaliteit bieden tegen een betaalbare prijs. Dit sluit precies aan bij hun missie: sport voor iedereen bereikbaar maken.

Decathlon wil ook dat de producten in de winkel getest kunnen worden. Hiervoor zijn vaak stukken sportveld in het ontwerp meegenomen: een voetbalkooi, een stuk klimwand, ruig terrein, fietsbaan en hardlooptrack. 

Decathlon werkt een Business Case voor een locatie zeer gedetailleerd uit en zoekt aan afzetgebied waarbij een langdurige vestiging haalbaar is. Veelal is Decathlon ook eigenaar of ontwikkelaar van het vastgoed.

 

NewArmstrong heeft op basis van het bouwkundig Programma van Eisen van Decathlon de aanpassingen ontworpen en uitgewerkt.

 

De oorspronkelijke grote blauwe letters van de Rijnhal zijn in het ontwerp teruggekeerd als het logo van Decathlon.

Tijdens de bouw hebben we het projectmanagement, directievoering en bouwtoezicht uitgevoerd.

decathlon bouw retail

Interesting facts

Vloeroppervlak

Bouwjaar

Bouwjaar Renovatie

Project Gallery

Related projects

Want your Business to Take Off?Feel free to contact us.

Justus Slaakweg
Leidsevaartweg 1
2106 NA Heemstede
+31 88 007 2600

Justus bw

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!