Selecteer een pagina

Case study
Nike

Flagshipstore Nike12 meter hoge glaspanelen uit één stuk.

De Nike Flagshipstore in Mall of the Netherlands heeft een concept waarbij mannequins, sportattributen en displays met producten in een afgewogen compositie op een sportvloer staan. Twee grote zuilen met digital signage van 12 meter hoog bepalen de entree met een 12 meter hoge glasgevel.

De binnengevel en zijgevel zijn gemaakt van semitransparant polycarbonaat.

NewArmstrong heeft de engineering van ontwerp tot vergunning  en een ‘Construction Pack’ verzorgd. Met dit Construction Pack heeft de aannemer dit in een korte tijd kunnen realiseren.

Nieuwbouw tegen bestaande bouw

De locatie is een oude winkel uit het winkelcentrum Leidschenhage, waar door de Verhuurder (Unibail-Westfield-Rodamco) een gevel van 12 meter hoog in nieuwbouw is voorgezet. De voorkant van de winkel heeft een plafondhoogte van bijna 14 meter, vanaf het midden van de winkel is een verdieping met deels opslag op de verdieping. Onder de verdieping zijn opslag en paskamers voorzien.

Om de gevel en binnengevel goed in te passen hebben we met onze Faro Laserscanner een 3D inmeting gedaan. Met de pointcloud en het 3D model hebben we de winkel en gevels gedetailleerd in kunnen tekenen. Op basis van bouwkundige en constructieve archieftekeningen hebben we inzichtelijk gemaakt wat gesloopt kon worden en wat niet.

Strong
in precise engineering.

Glasgevel

Het gewenst beeld van een glasgevel zonder tussenregels of spiders met een deling betekende een glasgevel van glaspanelen uit één stuk glas van 12 meter hoog. Met de precieze meting hebben we de glasgevel precies kunnen detailleren en de horizontale onderverdeling van het glas kunnen maken. We hebben met het designteam van Nike gezocht naar de juiste subtiele detaillering van de boven- en onderprofielen.

De 12 meter hoge digital signage achter de gevel hebben we een detaillering gegeven in plint en bovenzijde die aansluit bij de productiegrootte van de ledpanelen en bij de detaillering van de glasgevel. De ledpanelen zijn gemonteerd op een stalen constructie exact verticaal gesteld is op stekeinden.

Polycarbonaat gevel

De polycarbonaat verdiepingsgevel steekt vlak voor de verdiepingsvloer langs met ruimte ertussen voor de installatietechniek. We hebben we de positie kunnen bepalen door de pointcloud en de constructieve archieftekeningen te combineren om te bepalen tot waar de bestaande betonconstructie gesloopt kon worden. Engineering is niet alleen tekenen, maar ook bepalen hóe iets gemaakt kan worden.

Winst van BIM

Met het 3d model heeft installatie-adviesbureau KVMC de installaties in 3d kunnen modelleren zodat we inzichtelijk hebben kunnen maken waar de installaties achter de polycarbonaat gevel langs kunnen naar het plafond. Ook hebben we door installaties in 3d te modelleren bepaald op welke hoogte het plafond gerealiseerd kon worden. Met een clash-controle hebben we gezorgd dat meubilair, bouwkundige en installatietechniek niet clashen.

Met deze gedegen voorbereiding heeft de aannemer een bouwtijd van 8 weken kunnen realiseren zonder issues gerelateerd aan de gevel en binnengevel.

Interesting facts

Gevelhoogte

Gevel lengte

Kg glas

Project Gallery

Related projects

Want your Business to Take Off?Feel free to contact us.

Justus Slaakweg
Leidsevaartweg 1
2106 NA Heemstede
+31 88 007 2600

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!