Selecteer een pagina

Case study
Perry

Case study
Perry

Case study
Perry

ProjectPerry

Perry Sports & Adventure is een toonaangevende sportmode- en outdoorwinkel in Nederland met meer dan 70 winkels in de belangrijkste steden.

De geschiedenis van het merk gaat terug tot 1866 met de oprichting van het ‘English American Perry & Co Warehouse’ aan de Kalverstraat. Na een lange geschiedenis viert het merk in 2016 zijn 150e verjaardag met een compleet nieuw concept voor de instore look and feel en een nieuwe Flagshipstore in de Kalverstraat in Amsterdam.

NewArmstrong is sinds 2015 een trotse partner voor Perry in de ontwikkeling en uitrol van de nieuwe look and feel van de winkels. Sinds 2015 hebben we voor al meer dan 15 winkels het ontwerp gemaakt en de winkels Turnkey verbouwd.

Perry heeft een sterke focus op sportartikelen. De doelgroep is de actieve en sportieve consument, zowel het sportveld/sportschool als in de stad (skaten, skeeleren) op en outdoor (hardlopen, wandelen, kamperen, fietsen).

Het ontwerp van de winkel is geïnspireerd op een sportieve levensstijl in de stedelijke omgeving. De winkels hebben een rauwe, ongepolijste uitstraling. Alle wanden en plafonds zijn lichtgrijs geschilderd. De vloer is afgewerkt met een betonachtige matte gietvloer. De stellingen zijn transparante stalen frames met houten planken, metalen ‘front bars’ en en haken.

De klanten worden de winkel binnengetrokken door de grote ‘brand windows’, de schoenendisplays bij de ingang en de displaytafels. De zonering per sport is zichtbaar in de lay-out door de winkel in ‘corners’ te verdelen. Alle uitrusting per sport wordt in een ‘corner’ geplaatst: schoenen, kleding en accessoires.

Strong
in finding the right fit.

Om de consument te verbinden met de lokale winkel Perry heeft 2 functies instore: de ‘Event Space’ en de ‘Your Personal Fit’ ruimte.

De ‘Event Space’ bestaat uit de Click & Collect, een Juice Bar, een check-out en kluisjes. Evenementen worden geprogrammeerd door een evenement-coördinator. Voorbeelden zijn de Utrechtse Skate In, de Rotterdam City Run, yogalessen of oefenavonden voor de MudMasters.

In de ‘Your Personal Fit’ kunnen klanten advies krijgen over de juiste schoenen voor hun lichaam. Een scanner van medische kwaliteit scant de zool en een getrainde medewerker en adviseert vervolgens over de juiste schoenen. De klant kan de schoenen testen op ene hardloopband. Omdat de persoonlijke ervaring en privacy belangrijk is, is de ‘Your Personal Fit’-ruimte afgesloten met een semitransparante wand van houten latten.

perry sport flagshipstore

Interesting facts

Aantal verbouwde winkels

maximum Turnkey aanneemsom in mio

Casco verbouwingen

Project Gallery

Related projects

Want your Business to Take Off?Feel free to contact us.

Justus Slaakweg
Leidsevaartweg 1
2106 NA Heemstede
+31 88 007 2600

Justus bw

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!