Selecteer een pagina

Flagship Gamestate Berlijn in Potsdamer Platz Arkaden

Gamestate Potsdamer Platz

De Gamestate in Berlijn is geopend in de Potsdamer Platz Arkaden. Na Oberhausen zet de expansie door in Berlijn met een 1100 m2 grote locatie op De Potsdamer Platz.

De Potsdamer Platz Arkaden is een winkelcentrum met woningen en kantoren erboven dat over meerdere gebouwen bijna 400 meter lang is. Het is zó groot, dat het zijn eigen snelwegafslag in een tunnel heeft en groot genoeg is voor een inpandige vuilverwerkingscentrale, 3 verdiepingen onder de grond.
 Gamestate Potsdamer Platz Arkaden

Design en lay out

De Gamestate is gepositioneerd op de eerste verdieping en  is ontsloten via 2 ingangen, één via de dubbele lift en één via een entree en trappenhuis aan de Alte Postdamer strasse. Met twee ingangen, waaronder de lift die rechtstreeks in de Gamestate uitkomt, en een binnen en buitengevel is de Gamestate goed zichtbaar.

De entree aan de Alte Potsdamerstrasse is gemarkeerd met een lichtgevend logo en een plafond van lichtbalken. Door de gevel aan te passen ( meer glasoppervlak) en de specifieke Gamestate kleuren is het concept van buitenaf goed zichtbaar. In een patroon van kleurbanen op de vloer is de hoofdroute aangegeven. Verlichte verlaagde plafonds markeren de hotspots in de lay out. De wanden zijn in de sterke kleurstelling van Gamestate geschilderd.

NewArmstrong design leisure Gamestate

 

De complexe vorm van de locatie (driehoekig grondvlak met 3 structurele en installatietechnische kernen door de unit) is heel geschikt voor een entertainment centre: allemaal afzonderlijke zones om te spelen. Dankzij die complexe vorm is er ook veel wandoppervlak om de arcadekasten tegenaan te zetten en een uitdagende opstelling te maken waarbij je van spel naar spel kunt dwalen.

Gamestate Flagship retaildesign

 

 

Vanuit de lift is een centraal plein met de bar en de counter, en van daaruit zijn drie richtingen met aparte speelhoeken te bereiken. In de ronde ruimte met panoramisch uitzicht naar de Potsdamer Platz is de lounge met het grootste Pac-man scherm ter wereld ( 3×3 meter) en banken.

Largest pacman in the world

Grootste Pacmanspel ter wereld

 

Hier is ook een groot draaiend Gamestate logo gemaakt wat van buitenaf goed te zien is. In deze ruimte is de lounge voorzien, waar banken zijn gemaakt in de nissen bij het ronde raam.

Logo Gamestate Berlijn

Techniek

Door de ruimte van Gamestate loopt alle techniek van de bovenliggende kantoren en woningen: door de schachten en onder het plafond. Dat is een installatiepakket van 3 meter hoog met buzzbars, kanaalwerk en goten en hoofdsprinklerleidingen. Grote uitdaging is geweest om deze installatie in de technische uitwerking te integreren.

Om op deze locatie toestemming voor opening te verkrijgen is dit een installatie die volledig TUV-gecertificeerd is op afzonderlijke onderwerpen: klimaat, rookgasafvoer, elektra, brandveiligheid en vluchtveiligheid. Daarnaast ook de sprinklercertificering en de reguliere bouwvergunning. NewArmstrong heeft het proces van vergunning, inspectie en certificering begeleid en de goedkeuringen zijn voor opening behaald.

bouw Gamestate Berlijn

Een korte reel van de opening:

NewArmstrong: opname, procesplanning, Preliminairy Design, Execution Design, Vergunningen, projectmanagement (incl inkoop lokale partijen), afstemming met Verhuurder en winkelcentrum, coördinatie uitvoering, logistiek, inspecties en certificering.

Concept van Jora Vision, bouw Spann Eerden, interieurbouw door Jora Vision, EB de Kempen (E), Altman en Boehning (BMI), Minimax (sprinkler) en Wisag (W).

Gamestate branding

We build success for

Let’s start building your success.Feel free to contact us.

Justus Slaakweg
Leidsevaartweg 1
2106 NA Heemstede
+31 88 007 2600

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!