Selecteer een pagina

Case study
Heineken Experience

ProjectHeineken Experience

De Heineken Experience is een attractie in de eerste gebouwde brouwerij van Heineken in het centrum van Amsterdam.

In 1988 werd de brouwerij gesloten wegens het onvermogen om aan de grote vraag te voldoen. Tegenwoordig kunnen bezoekers met een ‘self-guided tour’ kennismaken met het erfgoed van Heineken, het brouwproces, met innovaties en sponsoring. Ook kunnen ze zelf ervaren wat er nodig is om een goed biertje te kunnen tappen.

Na 2015 is het aantal bezoekers aanzienlijk toegenomen. Het gebouw moest worden aangepast om een optimale merkbeleving te kunnen bieden en om meer dan 1.000 bezoekers per dag op een veilige manier door het pand te leiden . In de historische omgeving waren veel passages te smal om een groter aantal bezoekers toe te laten.

Samen met de Heineken Experience en aannemer IJbouw hebben we een masterplan ontwikkeld waarin alle knelpunten één voor één werden aangepakt. Door de passages waar mogelijk breder te maken en de vluchtwegen duidelijk en overzichtelijk te maken, werd het aantal toegestane bezoekers gemaximaliseerd.

Strong
in delivering
on time.

Doelstellingen en uitdagingen

Er waren verschillende uitdagingen in het ontwerp voor de aanpassing van de Heineken Experience:

>Het gebouw is een Rijksmonument en kan dus alleen worden veranderd met behoud van de historische waarden.

>In het ontwerp en de techniek moest rekening worden gehouden met de eisen op het gebied van veiligheid, brandveiligheid en compartimentering.

>Het gebouw met zijn industriële achtergrond heeft vloeren en muren van meer dan 1 meter dik beton. Structurele aanpassingen en doorbraken om de tour te creëren hebben een enorme impact.

>De Heineken Experience sluit niet tijdens de renovatie. Sloop- en ruwbouwwerken kunnen maar in een beperkte tijdsspanne worden uitgevoerd. De buurt is namelijk een woonwijk: werkzaamheden met een hogere geluidsbelasting kunnen pas na 7.00 uur ’s ochtends beginnen en moeten voor 11.00 uur ’s ochtends, als de poorten opengaan om de eerste toeristen te ontvangen, weer klaar zijn.

Het Masterplan heeft geresulteerd in een reeks van aanpassingen in verschillende fasen. Bijna elke aanpassing had een constructieve consequentie en een impact op de brandveiligheid. Voor alle fasen hebben wij alle ontwerpen, berekeningen, bouwvergunningen en tekeningen verzorgd. Na elke reconstructie is de gebruiksvergunning bijgewerkt om de veiligheid van de bezoekers te blijven garanderen.

Level 05 02 ontruimingsplattgrond 1
rooftop lounge

Interesting facts

Vloerdikte in meters

Bezoekers p.j.

Deelprojecten

Project Gallery

Related projects

Want your Business to Take Off?Feel free to contact us.

Justus Slaakweg
Leidsevaartweg 1
2106 NA Heemstede
+31 88 007 2600

Justus bw

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!